keskiviikko 9. tammikuuta 2013

pitää kontaktin, ei pidä, pitää.. no pitää sittenkin

Eilen alkoivat taas ihanan treeniporukkamme kimppatreenit. Tuli tässä laiskoteltuakin!

Koitin huolellisesti nyt paneutua siihen että Ansa ei tuijottele ketään, ei mitään vaan on skarppina mun suuntaan jatkuvasti.

Lämmittelin ja virittelin huolella ja Ansa oli todella hyvin mukana.. MUTTA sitten kun piti alkaa tehdä yksilösuorituksia niin se alkoi se kyylääminen. Ensimmäisenä piti tehdä vielä kaukot jotka etäisyytensä takia ovat  oikein mehukas paikka kyyläillä. Jouduin sanomaan Ansalle todella painokkaasti ja menemään kohti, sanoin ehkä liiankin rumasti  mutta ajattelin että sanon vain kerran. Tämän pienen kohtauksen jälkeen Ansa kuitenkin skarppasi ja suoritti.

Seuraavana otettiin paikalla istuminen jossa Ansa otti painetta vieressä istuvasta koirasta, koira oli sama jonka kyyläämiseen aiemmin puutuin. Istui paikoillaan hievahtamatta mutta oli haukotellut ja läähättänyt eli selvästi stressasi tilannetta.. Aikaisemmin saatu palaute oli siis ehkäpä turhan voimakas mutta toisaalta se meni perille ja kyyläämistä ei tarvinnut enää edes yrittää. Pienempi sanominen ei luultavasti olisi toiminut mitä nyt yhtään koiraani tunnen :p

Viimeisenä tehtiin ohjattu joka oli oikeastaan koiran tilaan nähden hyvä. Purki itsensä selkeästi kapulaan ote oli tiukka ja palautus no tiivis mutta muuten ok. Merkille meno oli löysä mutta annettakoon se nyt anteeksi. Ytitti aloituksessa katsella muita mutta ei mennyt "kyylämoodiin" ja pienellä hymähdyksellä jätti katselu aikeet.

Treenin jälkeen seurautin Ansan pois hallista ja leikitin ja palkkasin sen autolla. Tämä oli vaikein osuus mulle piti skarpata loppuun asti malttaa menä ulos hallista malttaa palkata koira kunnolla ja vasta sitten takaisin kuuntelemaan palautetta..

Viikonloppuna kisat! Mitähän siitä tulee?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti