Ansa
Fi TVA BH HK1 Myytin Aamutähti
synt: 09.12.2007
väri: red tricolor

e: BH Rajahiilen Hantuuki FIN32149/04
i: PPR1 CMM`s Jackpott ER41380/06

lonkat: A/A
kyynerät: 0/0
silmät: ok 


Ansa saapui meille vasta vähän vanhemmalla iällä 2vuotiaana 5.12.2009 minulle 
kisa ja harrastuskoiraksi. Ansan kodin vaihtoon oli syynä ristiriidat edellisen omistajan kanssa. Meillä on Ansan kanssa on synkannut ihan ensitapaamisesta lähtien ja siitä asti Ansa on ollut minulle "se oikea" jos niin voi koirasta sanoa.

Ansa on pieni ja pippurinen tyttö, joka rakastaa kaikkea toimintaa. Se on hyvin kuuliainen 
ja kontaktihakuinen. Nykyään Ansa pitää vieraiden huomion  osoituksista ja lähtee mielellään treenaamaan vieraankin kanssa jos vain pallo löytyy. Ansa on hyvin hyvin ahne ja myös saalisviettiä löytyy paljon. Rakenteeltaan se on ketterä ja nopea.
Ansalla on ollut jonkin verran ongelmia elämänsä aikana, kaikki ei siis ole tämän neidin kanssa mennyt niinkuin oppikirjoissa. Ansalla on tapana haukkua kiihtyessään ja haukkuminen lisääntyy huomattavasti jos koiralla ei ole ollut tarpeeksi puuhaa.. Ansa on sellainen 0-100 sekunnissa koira mutta toisaalta Ansa taas on hyvinkin helppo, rauhallinen ja huomaamaton siis silloin kun kaikki sen tarpeet on täytetty ja ollaan kotosalla. Ansa myös mielellään dominoi ihmisiä haukkumalla ja tassulla läpsimällä ;) pienessä koirassa asuu aikamoinen käskyttäjä jos se päästetään valloilleen.. jos annat pikku sormen Ansa vie koko käden ja enemmänkin.

Harrastus kaverina Ansa on kerrassaan loistava, se oppii nopeasti uudet asiat ja sen kanssa on päässyt etenemään melko nopeassakin tahdissa. Ansa treenaa aktiivisesti tokoa, agilityä sekä hakua. Kesällä olisi tarkoitus aloittaa jäljestäminen ja jatkaa paimennuksen parissa. Ansa saavutti suomen tottelevaisuus valion arvon kesällä 2011, tähän "väli etappiin" päästiin 9 koe käynnillä ja vähän yli vuoden treeni määrällä.