Rysä


Valmis Floyd

synt: 18.7.2012
väri: black and white

e: Comebye Jazz
ISDS: 00/308594

i: Groesfaen Ben 
ISDS: 00/314584

lonkat:A/A
kyynerät:0/0
silmät: terveet
polvet: 0/0

Rysä on pitkän haaveilun ja etsinnän tulos. R-mies on ollut kaikkea mitä toivoin ja uskalsin haaveilla. Tunnen sen kanssa hyvin vahvaa yhteen kuuluvuutta ja kumppanuutta. Suhde tähän eläimeen on jotain aivan erityistä.

Rysä lensi meille 8viikoisena pienenä koipikoirana englannista ja on sopeutunut lapsi perheen arkeen loistavasti. On ottanut myöskin paikkansa hyvin koira laumastamme. 

Rysä on luonteeltaan hyvin mukautuvainen ja säyseä. Se on sosiaalinen ja avoin ihmisille ja muille koirille ollessaan vapaalla, treeni tilanteessa saattaa olla hivenen sitä mieltä että "hei älä häiritse minä työskentelen". Rysä vaikuttaa vapaalla ollessaan rauhalliselta ja jonkun silmään jopa laiskalta koiralta mutta töissä olessaan se on pelkkää tahtoa ja voimaa, periksi antamattomuutta ja halua työskenellä. Juuri sellainen kun työkoiran kuuluu olla!

Rysän päälajina toimii tällä hetkellä toko. Tokossa Rysällä on takanaan (5.7.2014 mennessä) 3 koetta, ensimmäisestä alo3, toisesta alo1/192p ja kolmannesta alo1/170p. Rysä aloitti kisauransa 10kk iässä ja ensimmäisen kisan tarkoitus oli käydä pitmässä hauskaa ja siinä me kyllä onnistuimme täydellisesti. Tällä hetkellä (20.8.2015) Rysä kilpailee tokon voittaja luokassa ja olemme kisanneet myös rally-tokon alokas luokassa kahden hyväksytyn tuloksen verran.

Rysä kävi ensimmäisen kerran lampailla ollessaan 8kk ikäinen ja sen jälkeen olemme käyneet säännöllisesti. Rysä on syttynyt lampaille ja omaa hyvät ominaisuudet. Paimennus tulee kuulumaan jatkossakin laji valikoimaan ja toivottavasti pääsemme siinä myös kisaamaan joskus.

Muita lajeja ei ole pienelle mihelle vielä ajateltu. Pk-lajeista pohjia on tehty sekä hakuun että jälkeen ja agilityä olemme tehneet este opettelun verran. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo!

Muutama video:

Koska koen että Rysä on enemmän kuin unelmien täyttymys ja että minulla on käsissäni juuri sellainen eläin kuin bordercollie voi parhaimmillaan olla.. Rysää on kyselty jalostukseen ja sitä saa kysellä edelleen, mutta en lupaa mitään ennen kuin terveys on tutkittu ja priimaksi todettu (nyt on!). Kunhan sinulla on hyvä ajatus pentueesta sekä narttu, jolla on jalostuksellisesti rodulle tarjottavaa voimme keskustella asiasta. Ota reippaasti yhteyttä ja tule tsekkaamaan R-mies ihan livenä!
nieminen.susanna@gmail.com Susanna p. 040-5584179

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti