maanantai 16. toukokuuta 2011

istu, i s t u, ISTU

ja ei istu.. voi pers..

Ansalla on aina ollut hieman ongelmia jäävien erottelussa tai siis lähinnä istu-seiso.
Ensin käskyt olivat niin samankalteiset että sekoitti usein ja niiä vaihdettiin ja hetken meni paremmin..
mutta nyt taas sekaisin kuin sillisalaatti :D

nyt kun seuruukin tuntuu kivalta pitää sttenjännätä jääviä.. nooh aina stä pitää kokeeseen mennessä olla pieni jännitys momentti ;)


2 kommenttia:

 1. Heips!
  Meillä oli sama ongelma... niin kuin varmaan oletkin jo lukenut. Itse opetin uuden virittelykäskyn idarin muuttuessa. Sen virittely käskyn tarkoitus oli kertoa koiralle, että nyt tarkkana asennot voivat tulla ihan missä järjestyksessä tahansa. Toinen oli treeni missä otin vuorotellen vain istu ja seiso vapaasti liikkuen ja peruutellen ja naksautin aina oikeasta asennosta. Väärät jätin huomioimatta, koska Ruut paineistuu hurjan helposti. Kolmas oli se, että tein jäävistä lähes kokonaan nami liikkeen ja istumisen aina namilla. Riitta kerran sanoikin, että harvaa bc'tä voi palkata lelulla istumisesta. Tämä on huomattu meillä =)Neljäs oli se, että laskin koiran virettä opettamalla uuden seurraamis käskyn, joka tarkoittaa vähemmän vietikästä seuraamista ja että tietää olla tarkkana sen suhteen, että annan asento käskyjä. Ruut rakastaa seuraamista yli kaiken ja se ei silloin aina malta kuunnella kumpi se olikaan istu vai seiso (maihin kyllä aina voidaan mennä=). Viides muutos oli Stå -käskyn muuttaminen "Too" käskyksi, kun huomasin, että S -kirjain sekoittaa toisen pään. Lisäksi alkuun tein myös sitä, että kuljin liikkeessä itse rauhallisemmin, mikä auttoi Ruuta keskittymään paremmin tehtävään. Näin siis meillä =) Tsemppiä tulevaan kokeeseen ja SM'ssä nähdään!

  VastaaPoista
 2. aikalailla samoja olen siis jo kokeillut :) harjoitukset jatkuu.. tänään treeni meni todella hyvin. en tiedä oliko syy siinä että en koko treenin aikana kaivanut palloa esiin vaan palkkasin pelkästään namilla vai jokin muu??

  tuon käskynkin olen vaihtanut stop:ista op:iin, koska mielestäni tuo sekoitti sen helpommin istun kanssa..

  jatkan nyt siis namilla palkkausta ja taidan palkata nimilla kaikki jäävät..

  VastaaPoista