maanantai 21. marraskuuta 2011

kisoja ja valmistautumista ( & aamutreeni 1)

Joulukuun alku on meille varsin kisarikasta aikaa, katsotaan kumpi hyytyy ensin minä vai koira..

3.12 messari toko, helsinki
6.12 hakukoe, lohja
11.12 agility kisa, seinäjoki
17.12 agility kisa, lempäälä

Tokokokeeseen ollaan toki valmistauduttu jo aiemmin häiriö treenien kera mutta nyt täytyy vielä ottaa 2viikon putki tekniikkaa. Tänä aamuna aloitettiin teho treenaus ja aion nyt 2viikon ajan kammeta itseni aamuisin ylös jotta saadaan 2-3 tehokasta treeniä päivään.
Kun nyt sais pidettyä tästä nyt kiinni :) aamuherääminen on vaan niiiiiiin vaikeaa, koska mieluiten nukkuisin puoleen päivään.. jos hoen itselleni että kaksi viikkoo kyllä jaksaa vaikka päällään seisten?


AAMUTREENI 1


merkki
Aloiteltiin merkillä joka on nyt päässyt hieman lipsahtamaan vinoon sinne ja tänne. panostetaan siis suoruteen ja ennen kaikkea panostetaan siihen että merkillä on arvo. Merkki on arvikkaampi kuin nouto kapulat tai ruutu.
Lähetin merkille ja jos paikka ei ollut mielestäni hyvä kutsuin pois. Jo kahden piis pyytämisen jälkeen Ansa alkoi korjata itseään merkille ja asettumaan suoraan taakse.

metalli
Tässä ei ole ollut ongelmaa vaan toimi oikeastaan kiihdyttävänä liikkeenä ennen tunnaria. Hieman häiritsivät ympärillä olevat tötteröt ja palatessaan kapula suussa vilkuili moemmile sivuille tötteröitä.
Luovutus hyvä ja ote kapulasta hyvä.

tunnari
meinasi varastaa kapuloille, annoin palautteen tästä ihan vaan että ei ja sivu.  Aloitin liikken ihan alusta uudelleen.  Keskittyi paremmin kuin aikoihin aloitti oikeastan reunasta ja lopetti heti omaan. EI HIPLANNUT MUITA! eli pieni palaute hölmöilystä sai kierrokset alas ja pystyi keskittymään.

seuruu/katso
on tietysti aina hirveän järkevää aloittaa treenaamaan uutta asiaa näin lähellä kokeita ;) Aion nyt myydä ansalle ajatuksen katso-sanasta. Tokosa on paljon liikkeitä joissa koiran olisi sivulla olon ajan hyvä katsoa mitä kentällä tapahtuu sen sijaan että se katsoisi ohjaajaa esim. ruutu, ohjattu, noudot...  Aion nyt siis opettaa Ansalle että jos en sano sen siulla ollessa katso niin se saa kyylätä mutta jos sanon katso se tarkoittaa että se ei saa katsoa minnekään muualle. Minusta kun tuntuu että Ansalle ei ole ollut täysin selvää milloin pälyily on ok ja milloin ei. kerrotaan siis selkeästi. Vastasi tähän harjoitukseen hienosti ja seuraaminen ota tehtiin pieniä pätkiä oli tänä aamuna melko asiallista ei sii yli innokasta. Luuene ttä ansa siinä vilkuilleessaan sinne tänne kiihdyttää itseään samalla ja senkin takia seuruu on välillä melko hmmm innokasta ja painavaa :D jatketaan siis näin + painamiseen vielä lisänä älähdys AI tyyliin että mua sattuu ihan sairaasti jos painat minua kohti noin..

eteen lähetys
vein pallon valmiiksi kentän päätyyn jo silloin kun tulimme kentälle. se oli siellä siis koko treenin ajan. otin ansan sivulle ja sanoin "kohta mennään". pieni pätkä seuraamista ja siitä lähetys eteen päin. Ampi kuin ohjus. Otin toisen toiston ilman palloa,  sivulle + "kohta mennään" ja seuruusta lähetys eteenpäin juoksi täysillä kentän reunaan jonne pysäytin maahan. Tämä meni odotettua paremmin ja Ansa reakoi selkeästi valmistelevaan sanaan "kohta mennään" niin että se tiesi mistä on kyse.Oikein loistavat aamutreenit siis ja ei harmita yhtään että nousin ihanan lämpimästä sängystä puoli tuntia aiemmin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti